Június 21-én szombaton a gyarmati falunapok történetében először nemcsak a helyi borosgazdák mutathatták be bortermelő tevékenységüket az idelátogatóknak, hanem a Nádas Pálinkafőzde is megnyitotta kapuit, hogy bepillantást nyújtson a bérfőzés rejtelmeibe.
A szép időnek köszönhetően sokan sétáltak a gyarmati Újhegyben, akik közül jópáran hozzánk is betértek egy kis beszélgetésre és megtekintették a főzde épülete alatti boltíves pincénket, a régi kis présházat és az első emeleti gyönyörű kilátást. A faluba érkezők érdeklődve hallgatták pálinkafőzőmesterünk előadását a lepárló berendezés működéséről és a pálinkafőzés csínjáról-bínjáról. A délután folyamán az elméletet gyakorlatba ültetve is megfigyelhették, hiszen egy üstnyi cefre is lepárlásra került. Akinek kedve támadt öreg körtefánk árnyékában is megpihenhetett.
Mindezek persze nemcsak a falunapon, hanem máskor is megtekinthetőek nálunk!
Látogasson meg minket és hozza el Ön is hozzánk a cefréjét idén, hiszen már forr a cseresznye és az eper, jelezvén, hogy hamarosan kezdődik az idei gyümölcsök kifőzése!
Ne feledje!!!!
A gyarmati Nádas Pálinkafőzde egész évben rendelkezésére áll! Célunk továbbra is a minőségi pálinkafőzés!