Nádas Pálinkafőzde Budapest Pálinkafesztivál

Mit keres a Nádas Pálinkafőzde a Budapesti Pálinkafesztiválon?

Természetesen mi mást is felelhetnénk, mint hogy finomabbnál finomabb pálinkákat! Noha kiállítóként nem is (hisz így csak kereskedelmi főzdék vehettek részt a fesztiválon, a bérfőzés művelői már kevésbé), azért vendégként mi is részt vettünk az eseményen, melynek a Városháza Park adott otthont.

A szilva, barack és meggy után idén a körte került a fesztivál középpontjába. Ez a gyümölcs ihlette ugyanis az Év pálinkája sorozat negyedik tagját. Persze felmerül a kérdés, hogy melyik főzde körtepálinkája nyerte el az Év pálinkája címet? A válasz az, hogy egyik sem, hiszen 7 pálinkafőzde körtepálinkája szolgált alapjául annak a blendnek, melyet idén is limitált számban, mindössze 1500 palackkal gyártottak. Egy 0.5 l-es üveg egyébként 7900 Ft-ot kóstált.

Budapesti Pálinkafesztivál

A belépőnek része volt 2 kupon és egy pálinkáspohár, mellyel egy tetszőleges pálinkafőzde ajánlatát és az év körtepálinkáját kóstolhattuk meg. Természetesen az év körtéjével kezdtük a sort, mely valóban egy igazán illatos, aromás, és a mai trendek megfelelően 45 fokos pálinkára sikeredett. 

Közel 30 kiállító vett részt az eseményen, legtöbben ismerős nevek, de akadt néhány új név is, alkalmat adva egy kis beszélgetésnek, ismerkedésnek.

A kóstolgatás során magyaros ételeket is megízlelhettünk. A pálinkákat tekintve mind klasszikus, mind különleges pálinkákat is kóstoltunk. Többek között újfehértói meggyet, besztercei szilvát, málnát, az ínyencek pedig választhattak akár a som, a berkenye vagy a galagonya közül, de nem is tudnánk felsorolni, mennyi különlegességet láttunk. Párlatok közül érdekességként a bodzavirág és a sörpárlat is felbukkant.

A fesztivál több helyszínén is élőzene fokozta a hangulatot, estére pedig szép számú mosolygós embert gyűlt össze a Deák tér mellett ápolván a magyar pálinkafőzés- és fogyasztás hagyományát.

Tettük ezt mi is, és nagyon jól éreztük magunkat.
Hétfőtől pedig folytatjuk immáron itthon, Gyarmaton a mesterséget, és megteszünk mindent annak érdekében, hogy hasonlóan finom pálinkák kerüljenek az Ön asztalára is!