Atadas

Átadó ünnepség Gyarmaton avagy beérett a munkánk gyümölcse

Ezen hír egy picit rendhagyó a Nádas Pálinkafőzde hírei között, hisz nem pálinkafőzés vagy bérfőzés ihlette. Ennek ellenére kötelességünknek éreztük, hogy tudósítsunk kis falunk egy fontos, mondhatni történelmi eseményéről, mely több éves munkálatok eredményeként teszi fel a pontot arra a bizonyos i-re. 

Átadás pálinkafőzde

2014 július 4-e minden bizonnyal emlékezetes marad a Gyarmatért tenni akaró civil szervezetek, polgármesterünk Szabados Péter, és Liszbauer Gábor életében is. Az elmúlt 3 év megfeszített munkája ért célba ezen a szép nyári délutánon, amikor is átadásra kerültek az évek óta tartó felújítási munkák és fejlesztések.

A Pannónia Kincse Leader Egyesület által néhány éve lehetőség nyílt különböző területeken, elsősorban a kis község turizmusát fellendítő pályázatok benyújtására. Ezáltal a falu számos pályázati lehetőséghez jutott és nyert el örökségeinek megújítására és innovatív fejlesztések megvalósítására. Majd az eltelt három év kivitelezési munkálatai után Szabados Péter polgármester úr és Liszbauer Gábor vállalkozó szervezésében méltó módon ünnepelhette meg ezeket a sikeres projekteket.

Az átadó ünnepség vendégei között voltak a P.K.L.E. vezetőségének tagjai, valamint munkatársai, Székely Rita az MNVH megyei referense, a Gyarmati Hunor Vadásztársaság elnöke, Keszthelyi Miklós, a Gyarmati Szőlősgazdák Borbarát Egyesületének képviseletében Herold Zoltán, a P.K.L.E. szervezetéhez tartozó falvak polgármesterei, a kivitelezésben résztvevő cégek képviselői és természetesen a nyertes pályázók.

Kálvária átadása„Programunk a Csiszu Parkja Szabadidő és Rendezvényparkból indult, ahonnét lovaskocsikkal vittük vendégeinket  gyarmati Újhegyre. Megtekinthették a készülő Tanösvény már látható állomásait, majd Téringer Lajos présházában finom borokat kóstolhattak. Ez a gunyhó szintén részese volt a pincefelújításoknak, Tor-Túra elnevezéssel” – mesélte Liszbauer Gábor az ünnepség részleteit.

Ezt követték a Gyarmati Hunor Vt. vadászháza és a GySzBE nyertes pályázatának állomásai: Tibold Kitti és Herold Zoltán pincéje látta vendégül a résztvevőket.
Az egyik legjobban várt megálló, a Gyarmati Nádas Kft. Nádas Pálinkafőzdéje nagy népszerűségnek örvendett. „Különlegesen finom pálinkákat kóstolhattunk, megtekinthettük a mai kornak megfelelő, legmodernebb lepárló berendezést is.” – mondták az ünneplők.

Ezután az Önkormányzat sikeres pályázatait mutatták be, az egykori Tűzoltó szertár helyét őrző kis parkot, az Önkormányzat megújult épületét, valamint a legutóbbi és egyik legsikeresebb felújítási munka eredményét, a Kálvária épületét.
A gyarmati túra végén az induló állomás, a Csiszu Parkja ünnepélyes átadása következett, majd finom vacsorával és jó hangulatú beszélgetéssel zárták a napot.

Összegezve, átadásra kerültek:

      • Tor-Túra (Téringer Lajos)
      • Vadászház (Gyarmati Hunor Vt.)
      • Pincefelújítások (GySzBE)
      • Nádas Pálinkafőzde (Gyarmati Nádas Kft.)
      • Kálvária épülete (Gyarmati Önkormányzat)
      • Buszmegálló, Tűzoltó szertári park (Gyarmati Önkormányzat)
      • Önkormányzat épülete és parkolója (Gyarmati Önkormányzat)
      • Csiszu Parkja Szabadidő és Rendezvénypark (MM és DT Bt.)